Philadelphialax



Ingredienser, 4 portioner
Ca 800 gr laxfilé
200 gr Philadelphiaost
Ca 2 msk Provencalkrydda (använd gärna den frysta)
Lite smör
Riven ost

Blanda Philadelphiaost, liten klick smör och provencalkrydda. Skär en skåra längs med filén och fyll den med blandningen. Lägg även lite ovanpå fisken. Strö lite riven ost på toppen. Tillaga i ugn i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med tex gräddkokt vitkål.
 

Gräddkokt vitkål


Ingredienser, 4 portioner

1/4 - 1/2 vitkålshuvud
2,5 dl grädde
1 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Smör

Skär vitkålen grovt. Fräs den i en klick smör tills den blivit lite mjuk. Slå på grädde, vatten och lägg i buljongen. Salta och peppra. Låt koka i ca 15 minuter, tills vitkålen blivit mjuk och grädden har reducerats något.