Fiskgratäng


Ingredienser, 4-6 portioner
600 gr valfri fisk (jag har här blandat lax och sej)
100 gr skalade räkor
2,5 dl fet creme fraiche
2 msk hummerfond
1 dl riven ost
Salt och peppar

1/2 - 3/4 blomkålshuvud
1 msk philadelphiaost alt smör
1/2 dl riven ost (valfritt)

Lägg ut fisken i en form och salta och peppra. Blanda creme fraiche, hummerfond och räkor och häll det över fisken. Strö den rivna osten på toppen. Tillaga i ugn på 225 grader i ca 15 minuter.

Under tiden fisken är i ugnen gör du blomkålsmoset. Dela blomkålen i mindre bitar och koka eller ångkoka dessa tills de blivit lite mjuka. Häll av vattnet och blanda i philadelphiaosten och ev osten och mixa samman. Använd en mixerstav eller en elvisp. Salta och peppra.
Ta ut formen och sätt på grillen på ugnen. Använd gärna en spritser för att lägga på moset så får du ett fint mönster (jag lägger ut moset som toppar runt kanterna). Ställ in högt upp i ugnen och gratinera tills moset fått färg.