Lyxig chokladkaka
Ingredienser, 12 bitar
4 ägg
200 g creme cheese
100 g smör
100 g mörk chokad (minst 70%)
2,5 msk Sukrin (eller motsvarande i annan sockerersättning)
2 msk kakao
1/2 msk äkta ekologisk vaniljpulver
Chokladtäcke:
1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (minst 70%)
Smält smöret. Ta bort från plattan och lägg i chokladen i bitar. Vispa ägg, sukrin och vaniljpulver fluffigt (minst fem miuter). Tillsätt osten, lite i taget, och fortsätt vispa. Rör försiktigt ner chokladsmöret och kakao (sila gärna för att udvika klumpar). Häll smeten i en rund smörad form (gärna med avtagbara kanter). Grädda i 15 minuter i 200 grader.
Hacka chokladen. Värm upp grädden och ta bort den från plattan. Rör ner chokladen. Smet toppingen över kakan när den svalnat. Serveras med vispad grädde. Mums.
Kakan kan med fördel förvaras i frysen, gärna i portionsbitar. Så finns den lätt tillhands när man vill bjuda på något gott.
Kommentarer
Trackback