Kladdkaka

(Foto: okänt)

Ingredienser, 8-10 bitar

100 g mörk choklad (valfri)

100 g osaltat smör

2 ägg

Vaniljstång eller en nypa äkta ekologiskt vaniljpulver (om man vill)

1 msk kakao

Ev ca två rutor hackad choklad

 

Smält smör och choklad ihop. Vispa äggen fluffiga. Rör ner chokladsmeten i äggen. Tillsätt innanmätet av vaniljstången och kakaon. Häll i form. Strö ev hackad choklad över. Grädda 5-6 minuter i ungen på 200 grader. Kakan ska bli fast i kanterna men samtidigt lite smetig i mitten. Ställ i kylen.

Den är god att äta varm när den har svalnat lite men allra bäst är den när den stått ett par timmar i kyla.

Servera med mycket grädde!

 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback