Parmensankyckling med brysselkål
Ingredienser, 4 portioner
Tre stora kycklingfiléer
5 skogschampinjoner
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
Parmensanost
1 kycklingbuljongtärning (eller fond)
1 nät brysselkål
1 vitlöksklyfta
smör
olivolja
ev citron
Stek kycklingfiléerna så att de får färg på båda sidorna. Stek lök, vitlök och skogschampinjoner i lite smör. Lägg i kycklingfiléerna och slå på grädde, creme fraiche och smula i en buljongtärning. Peppra och ev salta. Riv rikligt med parmensanost över. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Koka upp brysselkålen i lättsaltat vatten tills det blivit lite mjuka. Häll av vattnet och lägg brysselkålen i en stekpanna med lite smör, olivolja och en pressad vitlöksklyfta. Pressa ev över lite citron. Stek tills brysselkålen fått lite färg.