Parmensankyckling med brysselkål


Ingredienser, 4 portioner

Tre stora kycklingfiléer

5 skogschampinjoner

1/2 gul lök

1 klyfta vitlök

1 dl grädde

1 dl creme fraiche

Parmensanost

1 kycklingbuljongtärning (eller fond)

 

1 nät brysselkål

1 vitlöksklyfta

smör

olivolja

ev citron

 

Stek kycklingfiléerna så att de får färg på båda sidorna. Stek lök, vitlök och skogschampinjoner i lite smör. Lägg i kycklingfiléerna och slå på grädde, creme fraiche och smula i en buljongtärning. Peppra och ev salta. Riv rikligt med parmensanost över. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

 

Koka upp brysselkålen i lättsaltat vatten tills det blivit lite mjuka. Häll av vattnet och lägg brysselkålen i en stekpanna med lite smör, olivolja och en pressad vitlöksklyfta. Pressa ev över lite citron. Stek tills brysselkålen fått lite färg.

 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback