Fröknäcke

Detta fröknäcke, eller kex, är väldigt frasiga och goda. Perfekta med en bit ost och en kopp te på kvällen.

Ingredienser
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
Flingsalt

Jag brukar rosta både sesamfrön, pumpakärnor och solrosfrö i en stekpanna innan, tycker att de får en godare smak då. Men för den som inte orkar funkar det utan. Blanda alla frön i en bunke och fyll upp med vatten (precis så att det täcker). Låt stå minst sex timmar, gärna över natten. Linfröna bildar då ett segt slem, som hjälper till att binda fröna. Rör om ibland, och se om vattnet sugits upp. Fyll ev på med extra vatten (det ska bildas ett segt slem, men det ska inte rinna).
Sätt ugnen på 125 grader och smeta ut blandningen tunnt på en plåt. För mig brukar det bli runt 1 1/2 plåt. Det ska vara tunnt, men se till att det inte blir några håligheter. Grädda en timma i ugnen. Ta ut plåten och dela upp knäcket i bitar (använd tex en pizzaslicer). Sänk till 100 grader och grädda ytterligare en timma, öppna luckan varje kvart för att släppa ut den varma/fuktiga luften.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback