Fisk- och skaldjurssoppa med saffran


En ljuvligt gul soppa som smakar underbart och mättar ordentligt.

Ingredienser, 4 portioner
500 g lax i bitar
500 g kolja (eller annan vit fisk) i bitar
100 g skalade jätteräkor (råa eller kokta)
100 g skalade räkor
100 g kräftstjärtar
1/2 zucchini
1 röd paprika
1 gul lök
2 dl grädde
2 dl cremé fraiche
1 l fiskbuljong
1 pkt saffran
Salt och peppar
Smör till stekning

Hacka zucchini, paprika och lök. Fräs tillsammans i smör tills allt har mjuknat men inte fått färg. Tillsätt saffran, fiskbuljong, grädde och cremé fraiche och värm upp tills det sjuder. Tillsätt först laxen och låt den gå några minuter, beroende på hur stora bitar du gjort. När laxen är halvklar tillsätter du den vita fisken. När fisken har kokat precis klart så tillsätter du räkorna och kräftstjärtarna. Låt alltsamman koka upp.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback