Plättar

Dessa plättar går att äta som söta, tex till frukost med lite bär till. Dom går också utmärkt att servera som ett matigare tillbehör, tex med en räkröra. Smarriga som tusan är dom!

Ingredienser, ca 8-10 plättar
250 g keso
2 ägg
2 msk fiberhusk
0,5 dl grädde
1 nypa salt

Ev smaksättning, tex ekologiskt vaniljpulver, kanel eller kardemumma.

Häll allt i en bunke och mixa slätt med en mixerstav. Låt vila i fem minuter. Stek i en stekpanna med smör på medelvärme, jag brukar klicka ut 4 plättar per omgång i stekpannan. Låt dom ligga en stund på första sidan så blir dom enklare att vända på.
Serveras tex med lite grekisk yogurt som rörts ut med lite vispgrädde och färska bär.
 
Kommentarer
Postat av: Ulla

Gjorde kesoplättarna igår. Det blev väldigt goda!

2011-03-14 @ 13:06:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback