Musslor och skaldjur med squashpasta

Detta är en rätt som fungerar utmärkt som pastasås eller som den är, både till förrätt och huvudrätt. Chilin skänker rätten en upplyftande hetta.

Ingredienser, 4 portioner

1/2 röd paprika

1 charlottenlök

1 vitlöksklyfta

1/2 - 1 röd chili

2 msk tomatpuré

2 tsk rökt paprikapulver

1 nät blåmusslor

80 g räkor (kan utelämnas)

80 g kräftstjärtar (kan utelämnas)

1 dl torrt vitt vin

1 dl creme fraiche

1 dl grädde

1 näve färsk basilika

Smör till stekning

Salt och peppar


Skölj och rensa blåmusslorna. Släng de som är skadade, inte stänger sig eller är väldigt tunga. Hacka paprikan, chilin, vitlöken och löken. Bryn tillsammans i smöret med paprikapulver och tomatpuré. När löken har blivit mjuk, tillsätt musslorna och vinet. Koka upp och sätt på ett lock och låt vara i 5 minuter. Tillsätt sedan crème fraiche, grädde, basilika och eventuella skaldjur. Smaka av med salt och peppar.


Kan serveras som en pastarätt med tex strimlad squash eller aubergine som man blancherar eller steker lite lätt.

 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback