Pannkakor


Det här receptet är nog så likt "äkta" pannkakor man kan komma. Riktigt gott! Dom håller dock inte ihop riktigt lika bra som dom vanliga, därför steker jag dom i en mindre stekpanna, eller så häller man ut mindre smet i en stor.

Ingredienser, 13 små
4 ägg
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl kolsyrat vatten (går även bra med vanligt)
50 gr smält smör
2,5 msk fiberhusk
1 nypa salt

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och smält smör. Tillsätt fiberhusk och salt och låt stå ca fem minuter. Rör i det kolsyrade vattnet (pannkakorna blir lite krispigare med just kolsyrat vatten). Stek i smör i en mindre stekpanna. Går såklart även bra att ta lite mindre smet i en stor. Jag brukar hälla upp ca 3/4 dl smet i en panna. Dom blir väldigt fluffiga när man steker dem, men sjunker ihop sedan.

Servera med tex hallon, kanel, kardemumma eller äkta vaniljpulver - och grädde såklart. Går även att göra matcrépes av.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback