Tzatziki


Tzatziki ska med med fördel göras ett tag innan man ska äta den. Passar bra till tex grillat, i soppa eller som dipp.

Ingredienser, 4 portioner
1 1/2 gurkor
3 dl grekisk eller turkisk yoghurt (vid vanlig naturell yogurt så låter man den rinna genom ett kaffefilter eller i en sil klädd med kökshandduk. Låt stå minst 1 timme, gärna längre, så att vasslen rinner av.)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt och peppar

Dela gurkan och skär bort kärnhuset. Riv den på den grova sidan på ett rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag och salta lite (ca 1 tsk). Låt stå runt en halvtimma - timma så att vätskan dras ur gurkan.
Blanda yoghurt, riven vitlök och olivolja. Pressa ur vätska ur gurkan och tillsätt till yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Låt stå minst en halvtimma i kylen så att smakerna hinner mogna.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback